Το ξύλο βάρκας από Ινδονησία και τα πιο εντυπωσιακά πολύχρωμα έπιπλα και διακοσμητικά.

Ινδονησία και τα πιο εντυπωσιακά πολύχρωμα έπιπλα και διακοσμητικά

Το ξύλο βάρκας από Ινδονησία και τα πιο εντυπωσιακά πολύχρωμα έπιπλα και διακοσμητικά.

Στην Ασία οι παραδοσιακές ψαρόβαρκες είναι πολύχρωμες και είναι η τιμή της οικογένειας στην οποία ανήκει.

Τα παράγωγα αντικείμενα έπιπλα ή διακοσμητικά διατηρούν τον αρχικό χρωματισμό του καϊκιού παρόλο που βάφεται και λουστράρεται ξανά.

Στην Ινδονησία χρησιμοποιούν το ξύλο βάρκας από τα παραδοσιακά καΐκια, τα οποία δεν είναι πλέον ικανά για πλεύση ή επισκευή. Τα καΐκια που κυρίως ανακυκλώνουν είναι αυτά του Μπαλί, της Σουμάτρα και του Λόμποκ.

Το ξύλο που χρησιμοποιείται εξαρχής για την ναυπήγηση των καϊκιών είναι συνήθως το τικ, που επιλέγεται για τις ιδιότητές του.

Σπανιότερα συναντάμε καΐκια της Ινδονησίας από μαόνι ή άλλα σκληρά και ανθεκτικά ξύλα.

Χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων και ειδών διακόσμησης, όπως καθρέφτες και κορνίζες.  Όλα τα είδη που κατασκευάζονται από ξύλο βάρκας της Ινδονησίας είναι πραγματικά έργα τέχνης.

Σαν ανακυκλωμένο ή αναβαθμισμένο προϊόν το ξύλο βάρκας έχει μια πράσινη ιστορία που προσελκύει το ενδιαφέρον. Είναι μια σημαντική βοήθεια για τους ψαράδες, αφού παίρνουν κάποια αμοιβή για την ξυλεία των αχρηστευμένων καϊκιών τους. Συνήθως την χρησιμοποιούν για την απόκτηση μιας νέας βάρκας.

Η ανανέωση ενός καλού ποιοτικά ξύλου και η ιστορία πίσω από αυτό εκπέμπονται από όλες τις δημιουργίες με ξύλο βάρκας στον χώρο που θα εισέλθουν.

Τα προϊόντα από ξύλο βάρκας συνδυάζουν μια μοναδική, μοντέρνα και ευχάριστη όψη με μια δυναμική εικόνα.

Η ιστορία τους παραμένει γραμμένη στους ρόζους, στις μικρές τρύπες και στα υπόλοιπα σημάδια που μένουν χαραγμένα ακόμα και μετά την ανανέωση και το βάψιμό τους.

Το κάθε κομμάτι έχει την δική του προσωπικότητα. Δεν υπάρχουν δύο ίδια προϊόντα από ξύλο βάρκας πουθενά!

Τα έπιπλα από ξύλο βάρκας μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους σαν κομμάτια έμφασης, βιτρίνα ή λειτουργικά έπιπλα.

Ιδανικά για το μπάνιο, την κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, τους διαδρόμους, το μπαλκόνι ή τον κήπο. Είναι ανθεκτικά σε όλους τους καιρούς και συνθήκες αφού διατηρούν όλες τις ιδιότητες του ξύλου τικ.

Επειδή συνδυάζουν μια κομψή παλαιότητα και μια μοντέρνα εμφάνιση μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με παραδοσιακή, μοντέρνα, ναυτική ή ρουστίκ διακόσμηση.

Τα προϊόντα αυτά κατασκευάζονται σε επαρχιακά παραθαλάσσια χωριά της Ιάβας. Είναι μια τέχνη που συνήθως κληρονομείται από τον οικογενειακό κύκλο.

Είμαστε περήφανοι που με το εμπόριο αυτών των αντικειμένων βοηθάμε μικρές τοπικές κοινωνίες στην διαβίωσή τους αλλά και στην διατήρηση των παραδόσεων τους.

Τα προϊόντα από ξύλο βάρκας Ινδονησίας είναι διαθέσιμα στο eshop του Mr. East

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξύλο τικ δείτε εδώ.

Επισκεφτείτε μας στο Pinterest για ένα ταξίδι με μοναδικές φωτογραφίες από όλη την Ινδονησία εδώ.