Το ξύλο μάνγκο και η χρήση του

Το ξύλο μάνγκο και η χρήση του

Το ξύλο μάνγκο και η χρήση του 

Το ξύλο μάνγκο είναι ένα εξαιρετικά όμορφο και σκληρό ξύλο που είναι πολύ δημοφιλές κυρίως λόγω της πολύ μεγαλύτερης βιωσιμότητας του από άλλα σκληρά ξύλα όπως η δρυς ή το τικ (teak).

Το φυσικό του περιβάλλον είναι η ΝΑ Ασία, αλλά σήμερα το συναντά κανείς και στο Μεξικό, σε νησιά του Ειρηνικού ωκεανού και στην Αυστραλία.

Στο παρελθόν τα έκαιγαν ή τα πετούσαν, ενώ στις μέρες μας χρησιμοποιείται στην βιομηχανία επίπλου και διακοσμητικών ειδών.

Σε συνδυασμό με την εύκολη και σταθερή παραγωγή του , δίκαια κέρδισε τον τίτλο «ανανεώσιμη/αειφόρα πηγή πόρων» (sustainable resource) και αποτελεί την πλέον «πράσινη» και οικονομική λύση στο χώρο του επίπλου και της διακόσμησης.

 

Γνωστό στους περισσότερους για τους γλυκούς καρπούς του.

Μετά από μερικά χρόνια το δέντρο  σταματάει να τους παράγει και τότε πρέπει να αντικατασταθεί με νέο.

 

 

 Εμφανίζει χρωματικές ιδιότητες σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ξύλα και η όμορφη του επιφάνεια συχνά αποτελείται από πολλά διαφορετικά χρώματα και τόνους, που κυμαίνονται από σκούρο ή ανοιχτό πράσινο με καφέ και ελαφρύ μαύρο χρώμα.

Μερικές δημιουργίες από ξύλο μάνγκο..

εντυπωσιακές και ανεξάντλητες σε ποικιλία!

 Αυτή η εκπληκτική υφή του φαίνεται υπέροχη στη φυσική του μορφή, αλλά φαίνεται ακόμα καλύτερα με μία ή δύο επιστρώσεις από κερί μέλισσας και διατηρεί μια εμφάνιση που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Τα βάζα, τα μπολ, οι δίσκοι σερβιρίσματος, τα κηροπήγια από ξύλο μάνγκο θα σας εντυπωσιάσουν με το χρώμα, τα διαφορετικά σκαλίσματα και την υφή τους.

-59%
Εξαντλημένο

Διακόσμηση έως - 70%

Σετ στρόγγυλα κηροπήγια

9.00
-53%
Εξαντλημένο
-56%
Εξαντλημένο