Το φαγόπυρο και η χρήση του σαν οργανικό γέμισμα μαξιλαριών.

Το φαγόπυρο και η χρήση του σαν οργανικό γέμισμα μαξιλαριών

Το φαγόπυρο και η χρήση του σαν οργανικό γέμισμα μαξιλαριών.

Το φαγόπυρο (fagopyrum esculentum), είναι ένα φυτό που καλλιεργείται για την υφή των σπόρων του, και επίσης χρησιμοποιείται ως κάλυψη των καλλιεργειών. Το φαγόπυρο καλλιεργείται εύκολα  και στα ψυχρά κλίματα γιατί αντέχει στα φτωχά εδάφη.

Ωριμάζει σε δύο περίπου μήνες. Οι βοτανολόγοι δεν το θεωρούν δημητριακό αλλά σπόρο ενός χαμηλού θάμνου που συγγενεύει με το ραβέντι. Οι διατροφολόγοι το κατατάσσουν στα δημητριακά, λόγω της ομοιότητας των σπόρων του με αυτούς των δημητριακών.

Έχουν ένα ιδιαίτερο πυραμιδοειδές σχήμα. Οι σπόροι του φαγόπυρου χρησιμοποιούνται ως γέμιση για μια ποικιλία εμπορευμάτων, όπως στρώματα και μαξιλάρια.

Οι φλοιοί είναι ανθεκτικοί και δεν εξάγουν ούτε αντικατοπτρίζουν τη θερμότητα όσο τα συνθετικά γεμίσματα. Είναι μία καλή εναλλακτική λύση φυσικού γεμίσματος αντί για φτερά ή βαμβάκι, για άτομα με αλλεργίες. Τα κελύφη του φαγόπυρου είναι οργανικά, δεν προκαλούν αλλεργίες και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη των βακτηρίων και ακάρεων.

 Το σχήμα των φλοιών εξασφαλίζει την καλή κυκλοφορία του αέρα στο μαξιλάρι και βοηθάει στην διαχείριση της εφίδρωσης. Προστατεύει από τα κρύα πατώματα λόγω των μονωτικών του ιδιοτήτων. 

 Για να γεμίσουν τα μαξιλάρια τοποθετείται μέσα τους βαμβακερός σάκος που έχει ένα άνοιγμα με φερμουάρ για να γεμίζει με σπόρους φαγόπυρου. Το άνοιγμα αυτό επιτρέπει να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε σπόρους φαγόπυρου ώστε να ρυθμίσετε το ύψος και την άνεση του μαξιλαριού. 

Ο εξωτερικός σάκος αφαιρείται εύκολα για να πλυθεί.

φαγόπυρο για γέμισμα μαξιλαριών

Στα zafu και τα υπόλοιπα μαξιλάρια διαλογισμού, οι σπόροι φαγόπυρου συμμορφώνονται με το σχήμα του σώματος και παρέχουν μια αίσθηση γείωσης.

Τα μαξιλάρια της σειράς μας meastery χρησιμοποιούν ως γέμισμα κελύφη από σπόρους φαγόπυρου. Διαθέσιμα στο eshop του Mr. East