Μπατίκ

Ο τεχνίτης δημιουργεί το μπατίκ χρησιμοποιώντας ένα μικρό χάλκινο εργαλείο γεμάτο υγρό κερί για να ζωγραφίσει με το χέρι ένα περίπλοκο σχέδιο σε ένα κομμάτι ύφασμα. Όταν το κερί ξεραθεί, το ύφασμα είναι έτοιμο να βαφτεί. Τα κερωμένα σημεία διατηρούν το φυσικό τους χρώμα, μένοντας ανεπηρέαστα από τη βαφή. Πολλές φορές η διαδικασία επαναλαμβάνεται με διάφορες βαφές ώστε να προκύψουν πολύχρωμα σχέδια. Τις πρόσφατες δεκαετίες, το μπατίκ κερδίζει συνεχώς έδαφος στις προτιμήσεις του κοινού, και αποτελεί πλέον σύμβολο της ινδονησιακής εθνικής ταυτότητας. Το 2009, σε αναγνώριση της μακράς ιστορίας του μπατίκ στην Ινδονησία και της επίδρασής του στον τοπικό πολιτισμό, η UNESCO το συμπεριέλαβε στον κατάλογο της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας».

 

Ορεινές φυλές Βόρειας Ταυλάνδης (Lanna Hill Tribes)

Hill tribes είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ταϊλάνδη για όλες τις διάφορες φυλές ανθρώπων που κατοικούν στις απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές μεταξύ της Βόρειας Ταϊλάνδης, το Λάος και τη Βιρμανία (Μιανμάρ). Υπάρχουν έξι φυλές – η Akha, Lahu, Karen, Χμονγκ (ή Miao), Mien (ή Yao) και Lisu. Αυτές οι φυλές έχουν κρατήσει ζωντανές μέχρι και σήμερα τις παραδοσιακές τέχνες τους. Τα υφάσματα τους είναι τα πιο δημοφιλή από τα παραδοσιακά προϊόντα τους.

 

 

Ξύλο μάνγκο

6Το ξύλο μάνγκο είναι ένα εξαιρετικά όμορφο και σκληρό ξύλο, που είναι πολύ δημοφιλές κυρίως λόγω της πολύ μεγαλύτερης βιωσιμότητας του από άλλα σκληρά ξύλα όπως η δρυς ή το teak. Είναι ένα σκληρό, πυκνό ξύλο αν και είναι πολύ ελαφρύτερο από τα περισσότερα άλλα σκληρά ξύλα. Το ξύλο από μάνγκο, αν και ισχυρό, είναι εύκολο να κοπεί και να σκαλιστεί και επιτρέπει το πλήρες φάσμα των χρωμάτων να φανεί στην επιφάνεια του. Το ξύλο από μάνγκο εμφανίζει χρωματικές ιδιότητες σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα ξύλα, η όμορφη του επιφάνεια του συχνά αποτελείται από πολλά διαφορετικά χρώματα και τόνους, που κυμαίνονται από σκούρο ή ανοιχτό πράσινο με καφέ και ελαφρύ μαύρο χρώμα. Αυτή η εκπληκτική υφή του φαίνεται υπέροχη στη φυσική του μορφή, αλλά φαίνεται ακόμα καλύτερα με μία ή δύο επιστρώσεις από κερί μέλισσας και διατηρεί μια εμφάνιση που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Τα βάζα και τα κύπελλα (μπολ) από ξύλο μάνγκο αναδείκνύουν καλύτερα το χρώμα και την υφή του, όπως και τα διαφορετικά σκαλίσματα και κοψίματα αποκαλύπτουν ποικίλες μορφές στη υφή του.

 

Ξύλο από teak

Το ξύλο teak είναι ένα από τα πιο ακριβά εξωτικά ξύλα και θεωρείται το πιο ανθεκτικό και κατάλληλο για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς του σε λάδι, το teak χρησιμοποιείται στις ποδιές ιστιοφόρων και ταχύπλοων σκαφών. Xρησιμοποιείται επίσης, και για δάπεδα εσωτερικών χώρων, πάγκους και έπιπλα εσωτερικού χώρου. Η συντήρηση του teak είναι ελάχιστη σε σχέση με άλλα ξύλα. Σήμερα στην κεντρική Ιάβα και στο Βόρνεο, η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει επιβάλει πολύ αυστηρούς ελέγχους σε σχέση με την υλοτομία, τη διακίνηση και την τυποποίηση του teak που πωλείται σε παραγωγούς επίπλων ή εξάγεται από τη χώρα. Όλες οι εισαγωγές μας σε έπιπλα teak είναι FSC Certified.

 

Μετάξι Ταϋλάνδης

Το μετάξι Ταϊλάνδης είναι γνωστό για τις ειδικές ιδιότητες που αναδυκνείονται μέσα από την απαράμιλλες διαδικασίες επεξεργασίας, αποκτώντας μοναδικά σχέδια και χρώματα. Από τη στιγμή που το  παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μετάξι έχει υφανθεί στο χέρι, κάθε μεταξωτό ύφασμα είναι μοναδικό και δεν μπορεί να αναπαραχθεί μέσω των βιομηχανικών μέσων. Σε αντίθεση, το τεχνητό μετάξι είναι υφασμένο από μηχανή, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε τμήμα του υφάσματος είναι πανομοιότυπο και έχει το ίδιο χρώμα. Επιπλέον, το μετάξι της Ταϊλάνδης έχει μια μοναδική λάμψη, με μια γυαλάδα που έχει δύο μοναδικά μείγματα: ένα χρώμα για το στημόνι και ένα άλλο για το υφάδι. Το ταϋλανδέζικο μετάξι έχει την ιδιότητα να αλλάζει χρώμα όταν αλλάζει θέση σε σχέση με το φως.

 

 

 

 

 

Ινδονησιακή γλυπτική

10601085_10154023232266515_1116065019_n

Η Ινδονησία έχει μια ιδιαίτερα πλούσια Ινδουιστική-βουδιστική παράδοση στη γλυπτική και την αρχιτεκτονική με πέτρα, ορείχαλκο, σίδερο, ξύλο (και στις μέρες μας πιο σύγχρονα υλικά, όπως terracotta και GRC), με έντονες επιροές από την Ινδία, από τον 1ο αιώνα μ.Χ. και μετά.Η Ινδονησιακή γλυπτική άνθισε μεταξύ του 8ου και του 10ου αιώνα μ.Χ. στην Ιάβα και το Μπαλί, με τη μορφή επιδαπέδιων αγαλμάτων ή ανάγλυφων που κοσμούσαν ναούς. Χαρακτηρίζονται από την λεπτότητα και την ηρεμία της έκφρασής τους. Οι Ινδονήσιοι, σε κάθε περιοχή έχουν το δικό τους ξεχωριστό στυλ  γλυπτικής, για να απεικονίσουν συνήθως τους προγόνους τους, θεότητες ή ζώα. Σήμερα, στην Ινδονησία, η πλουσιότερη, πληρέστερη και ζωντανή ξυλογλυπτική παραδόση μπορεί να βρεθεί στο Μπαλί και στην Τζεπάρα. Στην Τζεπάρα οι ξυλογλύπτες είναι γνωστοί για τα περίτεχνα σκαλιστά ξύλινα έπιπλά τους.

 

Καπόκ και σπόροι φαγόπυρου

1

3

Το Kapok χρησιμοποιείται παραδοσιακά σαν γέμισμα μαξιλαριών για χιλιάδες χρόνια. Είναι ένα μαλακό υλικό, όπως το βαμβάκι που προέρχεται από τα δέντρα Kapok της Ασίας και σε ορισμένες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Το περίβλημα των καρπών του γίνεται  τεράστιο και όταν αυτοί ωριμάσουν, ανοίγουν διάπλατα αποκαλύπτοντας το υλικό που χρησιμοποιείται για το γέμισμα των μαξιλαριών. Παρόλο που τα μαξιλάρια γεμισμένα με καπόκ συμπιέζονται με τη χρήση, επανέρχονται στην αρχική τους μορφή με ένα ελαφρύ τίναγμα.Φαγόπυρο, με τη βοτανική ονομασία Fagopyrum esculentum, είναι ένα φυτό που καλλιεργείται για την υφή των σπόρων του, και επίσης χρησιμοποιείται ως κάλυψη των καλλιεργειών.

Οι σπόροι του  φαγόπυρου χρησιμοποιούνται ως γέμιση για μια ποικιλία εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων μαξιλάρια και Zafu. Οι φλοιοί είναι ανθεκτικοί και δεν εξάγουν ούτε αντικατοπτρίζουν τη θερμότητα όσο τα συνθετικά γεμίσματα. Είναι μερικές φορές στο εμπόριο η εναλλακτική λύση φυσικού γεμίσματος  αντί για φτερά, για άτομα με αλλεργίες. Ειδικά στα zafu και στα υπόλοιπα μαξιλάρια διαλογισμού, οι σπόροι φαγόπυρου συμμορφώνονται με το σχήμα του σώματος και παρέχουν μια αίσθηση γείωσης. Για να γεμίσουν τα μαξιλάρια τοποθετείται μέσα τους σάκος βαμβακερός που έχει ένα άνοιγμα με φερμουαρ για να γεμίζει με σπόρους

φαγόπυρου. Το άνοιγμα αυτό θα επιτρέψει σε σας να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε σπόρους φαγόπυρου ώστε να ρυθμίσετε το ύψος και την άνεση του μαξιλαριού.

 

Δοχείο Neti (Neti Pot)

5

Ο καθαρισμός των αναπνευστικών κοιλοτήτων είναι μία καλή πρόληψη και περιποίηση για αρκετές ενόχλησεις στην μύτη και στις αναπνευστικές οδούς: κρυολόγημα, ιγμορίτιδα και αλλεργία. Το δοχείο Neti καθαρίζει, αναζωογονεί και προστατεύει με φυσικό τρόπο τις ρινικές διόδους, μία από τις πρώτες γραμμές άμυνας του σώματός μας ενάντια στην είσοδο των μικροβίων. Συνιστάται σήμερα από τους γιατρούς και φαρμακοποιούς ανά τον κόσμο, και έχει χρησιμοποιηθεί για χιλιάδες χρόνια στην αγιουρβεδική ιατρική για την ανακούφιση των παραρρινίων κόλπων και των αλλεργικών προβλήματων.

 

Φωτιστικά παζλ (puzzle lamps)


Τα φωτιστικά – παζλ συναρμολογούνται συνδέοντας μεταξύ τους τα ίδια κομμάτια, επιτρέποντας στον  χρήστη να δημιουργήσει από την κλασική σφαίρα εώς και ένα εντελώς μοναδικό σχέδιo. Διαλέξτε το αγαπημένο σας χρώματα, το σχήμα και το μέγεθος και δημιουργήστε το δικό σας έργο τέχνης. Είναι ένα εθιστικό παζλ με ένα σκοπό: με την επίλυση του παζλ έχετε επίσης ένα φανταστικό φωτιστικό. Αφού κάνετε την πρώτη που θα επιλέξετε , θα θέλετε να τις κάνετε όλες.

Ένα κιτ μπορεί να συναρμολογηθεί σε τουλάχιστον 21 σχήματα. Όταν συνδυάσετε και άλλα σετ, υπάρχουν ακόμα περισσότερες επιλογές. Τα φωτιστικά – παζλ είναι κατάλληλα για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Είναι κατασκευασμένα από ένα ελαφρύ, υλικό πολυπροπυλενίου υψηλής ποιότητας και αντοχής που είναι ανθεκτικό στην θερμότητα , ευέλικτο και εύκολο στον καθαρισμό του. Τα κομμάτια είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών και σχημάτων. Τα φωτιστικά – παζλ δημιουργούν ένα εκπληκτικό εφέ φωτισμού που κολακεύει ένα ευρύ φάσμα του χώρου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα συμβατικό φωτιστικό οροφής, ως επιτραπέζιο φωτιστικό ή και ως φωτιστικό δαπέδου.

Το κιτ περιλαμβάνει οδηγίες φυλλάδιο με οδηγίες για μια ποικιλία των λαμπτήρων και 30 μονάδων.
Επισκεφτείτε μας στο κανάλι μας στο youtube όπου υπάρχουν βίντεο για όλα τα επίπεδα καθώς και πλήθος ιδεών
Youtube