Πως να καθαρίσετε το στρώμα γιόγκα σας

Πως να καθαρίσετε το στρώμα γιόγκα σας

Πως να καθαρίσετε το στρώμα γιόγκα σας

Κρατώντας το στρώμα καθαρό βελτιώνουμε την ποιότητα της άσκησης μας αλλά και μεγαλώνουμε την διάρκεια ζωής του.

Σε ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων γιόγκα βρισκόμαστε με το πρόσωπο ή με το κεφάλι να ακουμπάει επάνω στην επιφάνεια του στρώματος.

Όσο χρησιμοποιείται το στρώμα μεταφέρονται απο τα χέρια και τα πόδια σκόνη, χώμα, ιδρώτας και άλλα. Με το πέρασμα του χρόνου σχηματίζονται κολλώδεις βρωμιές στην επιφάνεια του στρώματος και πολλές φορές δημιουργούν και κακοσμία.

Ένα πλήθος από βακτήρια, μικρόβια και ιούς μεταφέρονται στο στρώμα είτε από την προσωπική μας χρήση είτε από την έκθεση σε κοινόχρηστους χώρους.

Ο Mr.East έχει να προτείνει κάποιες λύσεις αλλά και να μεταφέρει συμβουλές από τα εργοστάσια παραγωγής των στρωμάτων.

– Προσπαθούμε γενικά να είμαστε ευγενικοί με το στρώμα μας. Ένας σκληρός καθαρισμός αλλοιώνει την επιφάνεια του στρώματος και μαζί και τις αντιολισθητικές του ιδιότητες.

– Είναι καλό να αποφεύγετε την χρήση σαπουνιού γιατί είναι πολύ σκληρό με το στρώμα και τα μωρομάντηλα γιατί περιέχουν χημικά που μπορεί να βλάψουν την επιφάνεια του στρώματος.

Σχετικά με την χρήση του πλυντηρίου, κάποια στρώματα είναι σχεδιασμένα να αντέχουν και κάποια όχι.

Ακόμα και για αυτά που δεν έχουν πρόβλημα με το πλυντήριο συνιστάται να μην πλένονται έτσι γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να σκιστούν ή να πιαστούν κάπου.

Για συχνό καθαρισμό υπάρχουν φυσικές λύσεις για απολύμαση που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.

Προτιμήστε τα φυσικά καθαριστικά, όπως τα αιθέρια έλαια, τον χυμό λεμονιού και το λευκό ξύδι.

Η πιο απλή συνταγή είναι:

Βαθύς καθαρισμός

Κάποιες φορές στην διάρκεια του έτους είναι καλό να κάνουμε στο στρώμα μας ένα πιο βαθύ καθαρισμό, ειδικά όταν αυτό χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε ένα τέτοιο καθαρισμό είναι:

Γεμίστε μερικά εκατοστά με νερό (όχι ζεστό) την μπανιέρα ή μια μεγάλη λεκάνη και ρίξτε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο με μια δόση λευκού ξυδιού.

Βουτήξτε το στρώμα σας για περίπου ένα λεπτό. Μην το κρατάτε βυθισμένο για πολύ μέσα στο νερό, ειδικά αν πρόκειται για στρώμα από φυσικό υλικό (καουτσούκ, γιούτα κτλ)

Στέγνωμα

Τυλίξτε το στρώμα και πιέστε το ώστε να φύγει το νερό. Σκουπίστε το με μια πετσέτα και μετά κρεμάστε το στρώμα για να στεγνώσει. 

Αποφύγετε να στεγνώνετε το στρώμα σας στο ήλιο καθώς τα φθείρει γρήγορα, είτε πρόκειται για στρώμα από φυσικά υλικά είτε από συνθετικά.

Το στέγνωμα διαρκεί συνήθως μερικές ώρες ανάλογα με το πάχος του στρώματος.

Μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι τα καθαριστικά της αγοράς που περιέχουν αιθέρια έλαια.

Ο Mr.East διαθέτει τα προϊόντα καθαρισμού της yogistar.

Το καθαριστικό της yogistar είναι ένα πιστοποιημένο βιολογικό προϊόν το οποία συνιστά η εταιρεία για όλα τα στρώματα γιόγκα της yogistar, αλλά και τα υπόλοιπα, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής.

Με την βοήθεια αιθέριων ελαίων και άλλων φυσικών ουσιών εξουδετερώνει ιδρώτα, μυρωδιές και όλα τα ίχνη χρήσης του στρώματος αποτελεσματικά.

Ο καθαρισμός με το καθαριστικό της yogistar δεν επηρεάζει καθόλου τις αντιολισθητικές ιδιότητες του στρώματος και δεν αφήνει κολλώδη κατάλοιπα. Έτσι είναι κατάλληλο και για συχνή χρήση.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το συγκεκριμένο στρώμα.

Κρατώντας το στρώμα καθαρό βελτιώνουμε την ποιότητα της άσκησης μας αλλά και μεγαλώνουμε την διάρκεια ζωής του.

Τα καθαριστικά του Mr.East είναι πάντα διαθέσιμα για αγορά στο eshop.

Βιολογικά καθαριστικά για στρώματα Yoga

Βιολογικό καθαριστικό για στρώματα yoga 50 ml

5.00

Βιολογικά καθαριστικά για στρώματα Yoga

Βιολογικό καθαριστικό για στρώματα yoga 500 ml

15.00